Tobulybės paieškos arbatos puodelyje

Turiu prisipažinti – arbatą atradau visai neseniai. Prieš keletą metų, kai paragavau draugų iš Japonijos parvežtos ir tinkamai paruoštos žalios arbatos, kai burnoje pajutau tą netikėtą salsvą umami skonį ir mane užplūdo vidinė ramybė, suteikianti energijos, supratau, kad radau. Radau naują aistrą – japonišką arbatą, kuri atvedė į Japoniją, supažindino su turtinga arbatos istorija, jos gėrimo kultūra, tobulai netobula estetika, ir visa tai man nutiesė kelią į save.

Mano aistra japoniškai arbatai – tai daugiau nei tiesiog susižavėjimas gėrimu.  Tai – mano kelias nuo pastangų pasimėgauti arbata iki visiškos aistros jai atradimo, tai mano kelionė per skonius, aromatus ir  japoniškos arbatos auginimo bei gamybos subtilybes, jos istoriją ir kultūrą. Tai – balanso, ramybės ir laiko sau paieškos.

Kai nusprendžiau, kad mūsų importuojamos japoniškos arbatos pavadinime bus japoniškas žodis ikigai, mano pažįstama japonė pasakė: „ikigai? – žinau, kad šis žodis sunkiai verčiamas į kitas kalbas, bet esu tikra – prekės ženklas, perteikiantis ikigai dvasią per arbatą, yra tikrai nuostabu!”

Pabandysiu paaiškinti, ką jis reiškia – Ikigai – tai didžiulis polėkis daryti tai, ką tu puikiai moki daryti, kas teikia didžiulį pasitenkinimą, kas yra reikalinga pasauliui ir kas suteikia tavo gyvenimui prasmės.

IKIGAI TEA gimė būtent iš šios filosofijos – tikiu, kad kasdieniai ritualai gali suteikti prasmės, o arbatos gaminimas yra vienas iš būdų atrasti ramybę, mėgautis akimirka ir sustiprinti ryšį su savimi. Su kiekvienu puodeliu kurkime savo asmeninę ikigai patirtį.

Jolanta,
IKIGAI TEA įkūrėja, GJTeA sertifikuota japoniškos arbatos meistrė