Hojicha latte

  • Kai Japonijoje prasideda ruduo ir lapai nusidažo įvairiausiomis spalvomis, daugelis renkasi Hojicha latte – jaukų, šiltą, skrudintos žaliosios arbatos ir pieno derinį, kuris puikiai tinka ir suaugusiems, ir vakams - jame mažai kofeino ir daug šokoladinių bei riešutinių aromatų.


    REIKĖS:

    Apie 4 g hojicha miltelių

    Apie 40 ml 80 °C temperatūros vandens

    160-180 ml pašildyto pieno ar augalinio gėrimo


    KAIP PASIGAMINTI:

    Persijokite 4 g hojicha miltelių į sausą, pašildytą indą. Įpilkite šiek tiek (apie 40 ml)  karšto vandens (apie 80 °C temperatūros). Tuomet lėtai sukamu judesiu išmaišykite (geriausia su specialia šluotele). Tuomet supilkite šią hojicha masę į pašildytą apie 250 ml puodelį. Atskirame inde suplakite šiltą (apie 70 °C temperatūros) augalinį gėrimą ar pieną ir supilkite jį į hojicha pagrindą. Ir mėgaukitės!

  • Hojicha latte