Hojicha latte
-
Kai Japonijoje prasideda ruduo ir lapai nusidažo įvairiausiomis spalvomis, daugelis renkasi Hojicha latte – jaukų, šiltą, skrudintos žaliosios arbatos ir pieno derinį, kuris puikiai tinka ir suaugusiems, ir vakams - jame mažai kofeino ir daug šokoladinių bei riešutinių aromatų.
REIKĖS:
Apie 4 g hojicha miltelių
Apie 40 ml 80 °C temperatūros vandens
160-180 ml pašildyto pieno ar augalinio gėrimo
KAIP PASIGAMINTI:
Persijokite 4 g hojicha miltelių į sausą, pašildytą indą. Įpilkite šiek tiek (apie 40 ml) karšto vandens (apie 80 °C temperatūros). Tuomet lėtai sukamu judesiu išmaišykite (geriausia su specialia šluotele). Tuomet supilkite šią hojicha masę į pašildytą apie 250 ml puodelį. Atskirame inde suplakite šiltą (apie 70 °C temperatūros) augalinį gėrimą ar pieną ir supilkite jį į hojicha pagrindą. Ir mėgaukitės!
-