Gyokuro su ledo gabaliukais, braškėmis ir mėta

  • REIKĖS (vienai porcijai):

    - 4,5 g gyokuro lapelių (gali būti jau ir po antro užpylimo) 
    - 60 ml 40°C temp. vandens
    - Ledo gabaliukų
    - Braškės (perpjautos pusiau arba supjaustytos griežinėliais)
    - Pasmulkintų mėtos lapelių
    - Gabaliuko laimo arba griežinėlio citrinos 

     

    PARUOŠIMAS:

    1. Ką tik karštam plikymui panaudotus lapelius dar kartą užpilkite karšu (apie 40°C temp.) vandeniu.

    2. Palaikykite apie 3 min.

    3. Į taurę sudėkite ledo gabaliukus, įdėkite mėtos lapelių, įspauskite šiek tiek citrinos arba laimo sulčių.

    4. Per sietelį supilkite gyokuro ant paruoštų ledo gabaliukų ir papuoškite braškės puselėmis.

  • Žalioji lapelių arbata taurėje su pusiau perpjauta braške bei mėtų lapeliais