Gyokuro su ledo gabaliukais, braškėmis ir mėta
-
REIKĖS (vienai porcijai):
- 4,5 g gyokuro lapelių (gali būti jau ir po antro užpylimo)
- 60 ml 40°C temp. vandens
- Ledo gabaliukų
- Braškės (perpjautos pusiau arba supjaustytos griežinėliais)
- Pasmulkintų mėtos lapelių
- Gabaliuko laimo arba griežinėlio citrinosPARUOŠIMAS:
1. Ką tik karštam plikymui panaudotus lapelius dar kartą užpilkite karšu (apie 40°C temp.) vandeniu.
2. Palaikykite apie 3 min.
3. Į taurę sudėkite ledo gabaliukus, įdėkite mėtos lapelių, įspauskite šiek tiek citrinos arba laimo sulčių.
4. Per sietelį supilkite gyokuro ant paruoštų ledo gabaliukų ir papuoškite braškės puselėmis.
-