Gyokuro ant ledo gabaliukų

  • Dar vienas arbatos paruošimo būdų – arbatos lapeliai ir ledo gabaliukai.

    Toks arbatos paruošimo būdas labiausiai rekomenduojamas pavėsyje augintoms arbatoms – gyokuro, kabusecha ar kai kurioms sencha rūšims. Šaltai ruošiant šias arbatas labiausiai išryškėja ypatingasis umami skonis, kuriuo apsižymi šios arbatos.

     

    REIKĖS (vienai porcijai):

    - Taurė ar arbatinukas
    - 8 g arbatos lapelių
    - ledo gabalėlių 

     

    PARUOŠIMAS:

    1. Sudėkite sausus lapelius į taurę ar arbatinuką.

    2. Ledo gabalėlius sudėkite ant arbatos lapelių.

    3. Leiskite ledukams ištirpti kambario temperatūroje 1 valandą.

    4. Gerkite tiesiai iš taurės, lapelius palikdami taurėje, arba nukoškite lapelius per sietelį pildami į taurę.

    Likusius gyokuro lapelius užplikite sojos ar ponzu padažu (galite užberti sezamo sėklų) ir suvalgykite – skanaus!

  • Taurėje po ledo gabaliukais - japoniškos žaliosios arbatos gyokuro lapeliai