Gyokuro ant ledo gabaliukų
-
Dar vienas arbatos paruošimo būdų – arbatos lapeliai ir ledo gabaliukai.
Toks arbatos paruošimo būdas labiausiai rekomenduojamas pavėsyje augintoms arbatoms – gyokuro, kabusecha ar kai kurioms sencha rūšims. Šaltai ruošiant šias arbatas labiausiai išryškėja ypatingasis umami skonis, kuriuo apsižymi šios arbatos.
REIKĖS (vienai porcijai):
- Taurė ar arbatinukas
- 8 g arbatos lapelių
- ledo gabalėliųPARUOŠIMAS:
1. Sudėkite sausus lapelius į taurę ar arbatinuką.
2. Ledo gabalėlius sudėkite ant arbatos lapelių.
3. Leiskite ledukams ištirpti kambario temperatūroje 1 valandą.
4. Gerkite tiesiai iš taurės, lapelius palikdami taurėje, arba nukoškite lapelius per sietelį pildami į taurę.
Likusius gyokuro lapelius užplikite sojos ar ponzu padažu (galite užberti sezamo sėklų) ir suvalgykite – skanaus!
-